Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Bezenyei Horvát-Magyar Kétnyelvű Általános Iskola honlapján! Intézményünkben horvát nyelvű nemzetiségi nevelés és oktatás folyik. Fontos információkat, aktuális híreket, vidám képeket találhat itt rólunk a figyelmes böngésző. Remélem, honlapunk felkelti érdeklődését intézményünk iránt.

Üdvözlettel:

Leszkovich Istvánné 
igazgató

Pályázat

Projekt neve:

Bezenye, Általános Iskola akadálymentesítése
Azonosítószám: NYDOP-5.1.1/C-09-2009-0024

Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok):

A projekt keretében a Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda 9223 Bezenye, Zrínyi Miklós u. 1. szám alatt lévő Iskola épület teljes körű (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítése valósult meg.

Fizikai akadálymentesítés: 1 db akadálymentes parkoló kialakítása történt meg az épület előtt, 2 db külső akadálymentes rámpa és előlépcső épült, kicserélésre kerültek az iskola külső és belső ajtajai, a villanykapcsolók áthelyezésre kerültek, 2 db akadálymentes WC készült (1 db a földszinten és 1 db az emeleten), 1 db új felvonó létesült egy bővítmény épületrészben előlépcsővel, 1 db új fiú WC létesült a padlástéri részben.

Infokommunikációs akadálymentesítés: Az épület bejárati kapujánál és az épület bejárata mellett 1-1 db két nyelvű (magyar és horvát) sík és Braille feliratozású információs tábla került kihelyezésre. Az épület minden helyisége két nyelvű (magyar és horvát) sík és Braille feliratozással is ellátott helyiségnév táblát kapott. Az épület három különböző pontján összesen 4 db tapintható térkép került elhelyezésre kétnyelvű (magyar és horvát) sík és Braille jelmagyarázattal. Az épület aulájában indukciós hurok került kiépítésre 1 db INDI 10 típusú indukciós készülékkel, erősítővel a hozzá tartozó 1 db vezeték nélküli mikrofonnal és 1 db ellenőrző készülékkel. 1 db hordozható indukciós készülék beszerzésére is sor került, mely 1 db  ATS10TM FM típusú – vezeték nélküli mikrofonnal ellátott – adóból, 1 db ATS10R FM típusú – indukciós hurokkal ellátott – vevőből és 1 db ATS10PS típusú töltőegységből áll. Ez a készülék bármelyik helyiségben azonnal beüzemelhető.

Az emeleten lévő informatika teremben 1 db akadálymentes számítógépes „munkahely” került kialakításra új beszerzésű számítógéppel, 22”-os monitorral, könyvszkennerrel, multifunkciós nyomtató készülékkel, web-kamerával, aktív hangfallal a hozzá tartozó szoftverekkel, melyek között szövegfelismerő program és felolvasó program is segíti az akadálymentes használatot.

Fentiek mellett új akadálymentes honlapot kapott az iskola, melynek címe: www.bezenyeiskola.hu

Fenti projekt megvalósításához az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 32.359.117,- Ft
Önkormányzati önerő: 5.710.433,- Ft

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Bezenye Község Önkormányzata, 9223 Bezenye, Szabadság u. 50.
Dr. Horváth Szabolcs jegyző, projektmenedzser
Telefon: (96) 670-073
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kammerhofer Róbert polgármester
Telefon: (96) 223-531
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kapcsolattartó: Gál Zoltán építészmérnök, megbízott projektmenedzser
Telefon: 06-20 / 498-5463
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. és Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Zalaegerszeg, 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefon: (92) 511-070
Fax: (92) 348-653
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Internet: www.vati.hu

Kapcsolattartó: Czigányné Fullér Mónika
Telefon: (92) 511-074
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Ügyfélszolgálati idő: H-Cs.: 13:00-16:00