Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Bezenyei Horvát-Magyar Kétnyelvű Általános Iskola honlapján! Intézményünkben horvát nyelvű nemzetiségi nevelés és oktatás folyik. Fontos információkat, aktuális híreket, vidám képeket találhat itt rólunk a figyelmes böngésző. Remélem, honlapunk felkelti érdeklődését intézményünk iránt.

Üdvözlettel:

Leszkovich Istvánné 
igazgató

Testvériskoláink

A horvát nemzetiségi oktatás hatékonyságának növelése érdekében kiemelt célunk, hogy tanulóink eljussanak Horvátországba. Így megismerkedhetnek a horvát kultúrával, megismerhetik a horvát fővárost, nagyobb városok nevezetességeit, és gyakorolhatják a horvát nyelvet, személyes kapcsolatokat alakíthatnak ki a horvát diákokkal.

A Donja-Dubravai iskolával közel 20 éve tart a kapcsolatunk. Két évente 50 fős diákcsoportunk élvezheti a horvát családok vendégszeretetét, a közbülső években pedig a horvát iskola tanulói érkeznek hozzánk.

A Brckovljani iskolával 2 éve tartó kapcsolatunknak köszönhetően már két alkalommal töltött egy-egy osztályunk 10 napot a Dalmát tengerparton, Baško Poljen a horvát diákoknak szervezett erdei iskolában.

Ebben az évben mindkét iskolával együttműködési szerződést kötöttünk. Iskolánknak és a horvát testvériskoláknak is közös szándéka a kapcsolatunk szélesítése.