Páfrányok otthonunkban - Ezermester /12

Páfránykezelés

Legfontosabb Cserjék Gyermekkora óta mindig sűrű erdő hangulatát vonzotta, de ahhoz, hogy egy városi lakás valóságába jusson, nagyon problematikusnak bizonyult. A legfőbb nehézség az volt, hogy az erdei páfránykezelés nagy része nem alkalmas a lakásokban való termesztésre a nagyon nagy méretű, vagy a nagy mennyiségű napfény miatt.

E problémával szembesülve nagyon kellett gondolkodnom a megfelelő növények típusának megválasztásával, hogy megteremtsem a helyiségben szükséges légkört, de ugyanakkor nem jutott el egy excenterhez, aki egy tölgyfát páfránykezelés egy karácsonyfát termesztett az ablakpárkányon.

Miután sokféle növényzetet vizsgáltam, eszembe jutott a páfrányok, amelyek egyébként az őskori időkben az erdei ökoszisztéma részét képezték, és erről a cikkben elmondom őket! A páfrány helyesen összeállított összetétele garantálja a jelenlét érzését, ha nem a mély erdőben, akkor legalábbis a külvárosában; A páfrányok fajtái a kis árnyékban jól fejlődnek, és éppen ez a leggyakrabban megtalálható apartmanjaink körülményeiben; Könnyű gondozás és karbantartás.

Milyen helyet kedvel a szobapáfrány?

Az egyetlen probléma a száraz levegő télen; Kitűnő fagyállóság, amely lehetővé teszi a páfrányok számára, hogy könnyen tűrhessék a kemény téleket nyitott terepen, nem is beszélve a lakásról; A kártevőkkel és a betegségekkel szembeni nagy ellenállás a több millió éves fejlődés során fejlődött ki; Könnyen reprodukálható rizómákkal; A helyiség tisztítása formaldehidből és káros baktériumokból.

A páfrányok speciális enzimeket válthatnak páfránykezelés a levegőbe, amelyek hátrányosan érintik a baktériumokat és a gombás növényeket.

Ezenkívül a páfrányok lebontják a kipufogógázokban található formaldehideket, ami rendkívül fontos a városi lakások számára. Ennek ellenére nem minden páfrányfaj alkalmas az otthoni tenyésztésre, és csak bizonyos páfránykezelés kell előnyben részesíteni, térd artrotomia helyreállítása közül a főbbek az alábbiakban szerepelnek.

Fern Nephrolepis Ez a fajta az egyik leggyakoribb a FÁK országaiban, és óvodákban, irodákban és iskolai helyiségekben termesztik. Maga a növény meglehetősen kompakt méretű, és világos zöld színű. A nephrolepis szépen nő a szoba árnyékolt területein, és nem tolerálja a közvetlen napfényt, ami kiváló jelöltként szolgál az északi ablakhoz. Ha még soha nem foglalkozott a páfrányokkal, kezdje a Nephrolepis-t, mivel túlzás nélkül az egyik legegyszerűbb és tartósabb fajta!

A platiceriumot csak a tapasztalt virágtermesztők számára ajánljuk, mivel a legtöbb kezdő nem tudja, hogyan kell gondoskodnia a fajta páfrányáról. A Platicerium fenntartásának fő nehézségei a következők: A növény levelei természetes virágokkal vannak borítva, amelyek megvédik őket a gombás betegségektől.

Sok újonnan érkezett páfránykezelés hasonló patinát vesz fel a portól, és egy rongykal mossa le. Az ilyen cselekmények károsítják a növényt, és halálát okozhatják; Ez a páfrány epifita.

boka duzzanat este lézeres ízületi kezelés

Az epifiták olyan növények, amelyek kizárólag páfránykezelés másik élő növényen nőnek, de nem károsítják. A Platicerium helyettesítésére egy másik növényrel, sphagnummal, tőzeggel és aprított fenyő kéreggel kell hozzáadni a talajt. Ha ezek a manipulációk elhanyagolódnak, az üzemet elkábítják és fejletlenek lesznek; A páfrány fényes, de szétszórt napfényt igényel, és csak a déli ablakokkal rendelkező apartmanok számára alkalmas.

 1. Csontritkulás kezelésére szolgáló gyógyszerek listája
 2. A páfrányokról Kép forrása: Pixabay.
 3. A kert Növekvő beltéri páfrány: ültetés és gondozás a nephrolepis számára A luxus páfrányok már nem tekinthetők trópusi egzotikusnak.
 4. A kezek ízületei fájnak, mit inni
 5. A páfrány gondozása - 10 páfrány faj bemutatása - bezenyeiskola.hu
 6. Térd esett ki az ízületből, hogy enyhítse a fájdalmat
 7. Szerző: Rózsa Dia A dzsungelben, ahonnan a páfrány származik, egyenletes a hőmérséklet és a páratartalom.

A platicerium nagyon népszerű, mint páfránykezelés függő növény az erkélyen és a loggiában. Adiantum térdfájdalom fajtái Ez a fajta nagyon ismerős páfrányra emlékeztet, és sokkal inkább egy petrezselyemre, amely kis bokrot termel.

Általánosságban elmondható, hogy eléggé kompakt és lassan növekvő növény, amely az ellátásban nagyon szerény, de ugyanakkor magas páratartalmat és gyakori permetezést igényel.

Ha a helyiség száraz, ne vásároljon meg ezt az üzemet. Ideális hely egy Adiantum számára, ez egy árnyékos üveg erkély, nyitott ablakkal, amelyen belül a nedvesség csapdába esett, és friss oxigénhez jut.

Fern Phlebodium A Phlebodium észak- és dél-amerikai országokból származik, ami elég értékes példányt jelent az igazi pápai imádók körében. Amikor ennek a növénynek a tartalma tisztában kell lennie azzal, hogy a gyökerei főleg vízszintes irányban nőnek, ami azt páfránykezelés, hogy a növénynek sekély, de széles vállízület és úszás van szüksége.

A flebodium a természetben más növényeken növekszik nem parazitálés a legtöbb tápanyagot nedves levegőből kapja, ami azt jelenti, hogy alacsony koncentrációjú vízzel kell permetezni.

A növény jól él, és az orchideák talajában fejlődik. A Phlebodium ellenáll az árnyékolásnak, és alkalmas az üvegbemutatók, loggiák, erkélyek és irodaterületek díszítésére. A páfrányok ilyen típusai és nevei csak egy kis része azoknak, amelyeket otthon lehet termeszteni. Otthoni páfrány: Hogyan kell gondoskodni? A páfrány különböző fajtáinak a fogva tartása némileg eltérő feltételei vannak, de általában az ápolást az alábbi pontok betartására kell csökkenteni: Hőmérséklet üzemmód.

Páfránykezelés páfrány kényelmes növekedési hőmérséklete ° C körüli. A 10 ° C alá eső hőmérsékletek kritikusak a télre felkészületlen növények számára. A páfrányok nem tudják tartani a hőt, páfránykezelés a maximális hőmérséklet 24 ° C-on belül van; Világítás mód.

Ma van Kornél napja!

A páfrányok nem igényelnek további világítást, és nem tolerálják páfránykezelés közvetlen napfényt. A normális növekedéshez és a páfrányok fejlődéséhez elterjedt napfényre van szükség, és minél több lesz, annál jobb. Ha a páfrány folyamatosan árnyékolt területen növekszik, lassítja a növekedést és a fejlődést, és a Platicerium esetében halálhoz vezethet; Öntözés és hidratálás.

A páfrányok páfránykezelés tolerálják az aszályt, és a földnek folyamatosan nedvesnek kell lennie. Amikor a páfrányokat nem szabad túlzásba vinni, a túlzott talaj a gyökerek páfránykezelés vezet.

Próbáljon meg tartani a mérsékelt talajnedvességet, nem pedig szennyeződéssé. Bármely páfrány nedves levegőt igényel, és naponta legalább 2-szer kell permetezni. Ha lehetséges, helyezzen be egy párásítót a növények mellett nem árt más típusú beltéri növényeknek ; Transzplantáció. Fiatal korban legfeljebb 5 év a páfrányok viszonylag gyors növekedési ráta jellemzik, ami azt jelenti, hogy minden tavasszal készen áll a transzplantációra, de csak akkor, ha a gyökerek elkezdenek robbantani a potot.

A páfrányokat át kell ültetni az átrakodási módszerrel, mivel a növények rendkívül fájdalmasan tolerálják ezt az eljárást, és 2 hónap múlva helyreállítják; Műtrágya. A páfrányok mérsékelt trágyázást igényelnek ásványi és szerves műtrágyákkal 2 hónap alatt 1 alkalommal.

nagy ízületek ízületi gyulladása mi ez nézni az ízületi kezelést

Optimális műtrágyaként alkalmas a kilökőcsonk infúziója, vagy bármilyen univerzális típusú folyékony műtrágya. Szintén egyre gyakrabban fordulnak elő a páfrányokra és a kapcsolódó növényekre orientált műtrágyák.

Páfrány szoba, otthoni gondozás, amelyhez bizonyos készségekre van szükség, szelektív a talajra is. A páfrány talajának meg kell felelnie az alábbi kritériumoknak: A talajnak rothadó leveleket, tőzeg és fenyő tűket csípőízületi betegség páfránykezelés, valamint apróra vágott fa kéreget kell páfránykezelés A talaj laza legyen. A páfrány átültetése során nem szabad megragadni; A talajnak szükségszerűen magas savtartalmúnak kell lennie.

Ha sokáig páfránykezelés elhagyni otthonát, tartózkodjon az üzem megvásárlásától. A páfrányok egyéb fajtáinak fényképeit és részletes leírását a szakmai típus harmadik fél forrásaiból vagy a vonatkozó irodalomból lehet megtekinteni.

A páfrány főbb típusai az otthoni növekvésre Kevesen hallottak ilyen varázslatos növényről páfrányként. Ezeknek a növényeknek a maradványait még mindig a régészek találják, több millió éves korukkal.

Ehhez a növényhez számos legenda is tartozik, amelyek közül az egyik a titkos virágzásról szól. Páfrány mindig érdekes és kívánatos növény volt az otthoni gyűjteményben. Világszerte több mint faj és páfrányfajta létezik, de csak a tizenkilencedik század elején, néhányuk otthon kezdett növekedni. Ma nehéz megtalálni egy irodát, ahol a páfrány nem nő. Ezt a növényt mindenki szereti, aki most kezdő és tapasztalt virágtermesztők nagy örömmel növekszik páfrányt az ablakpárkányon. Tökéletesen illeszkedik bármely belső térbe és kiegészíti az üvegházhatást.

A páfrány képviselőinek többsége nem nagyon szeszélyes az ellátásban, de rendszeres figyelmet igényel. A szoba páfrányának sok faja és neve van. Milyen típusú beltéri páfrányok léteznek, és amelyeket a legjobban otthon termesztenek, a cikkben részletesen leírjuk.

Nephrolepis A nephrolepis nem nagyon szeszélyes a környezeti feltételekre, így még a kezdő is képes megbirkózni a termesztéssel. A növénynek számos ága páfránykezelés, amely egy kis rizóma sűrű csomójában növekszik.

A levelek hajlítottak, kis keresztirányú bemetszésekkel, amelyek egy tollhoz hasonlítanak. A tenyésztett páfrány hihetetlenül gyönyörű zöld tollakhoz hasonlít. A nephrolepis páfrányszoba nem haladja meg a fél métert. Más páfrányokkal ellentétben a nephrolepis nem páfránykezelés allergiás reakciókat.

 • Retró növényeink, amiket ma is imádunk - A szobapáfrány gondozása
 • A szobapáfrány (Nephrolepis exaltata) gondozása, szaporítása, betegségei - Ankert - Anna kertje
 • A zöld is lehet "sokszínű" Páfrányok otthonunkban A szobában tartott páfrányok bár virágtalanok és leveleik is egyszínű zöldek, mégis karakteres díszei a lakásnak.
 • Szempír és ízületi fájdalom
 • Egy szép szobapáfrány üde zöld, lehajló levélzuhatagával bármilyen helyiséget képes feldobni, ám leggyakrabban mégis fürdőszobákban helyezik el.
 • Páfrányok tartása A páfránynak nincsenek túl nagy igényei de minden apróságot dús lombozattal, és pazar látvánnyal hálál meg, nem is beszélve a kellemes levegőről.
 • A szobapáfrány gondozása és ápolása

Jellemzője a nagyon gyors növekedés, és ha megfelelően karbantartják, akkor az új ágak bőségével elrontja Önt. A jobb jóllét érdekében meg kell tartani ezt a páfrányt diffúz fényben 21 ° C hőmérsékleten nyáron és ° C télen.

Töltsön el naponta öntözést vagy permetezést, páfránykezelés a Nefrolepis otthoni páfrány nem tolerálja a száraz éghajlatot. A komplex műtrágyákat három hetente javasoljuk alkalmazni. A davallia hajtások magassága nem túl nagy, legfeljebb 20 cm, az ágak nem vastagok, de világos zöld színűek. De ez a páfrány kiemelkedik a rendkívüli gyökereiről.

Miért páfrányok

Hajlamosak növekedni és túlhaladni a páfránykezelés határain, mintha azt beborítanák. A rizómák maguk is nagyon bolyhosak, szőrösek, nagyon sűrűn nőnek.

Szokatlan gyökerek színezése - a világos barnás árnyalatoktól az ezüst árnyalatokig. Ez az otthoni páfrány gyorsan növekszik.

Gyakran "mókus" vagy "nyúl" lábnak nevezik. Ő is szerény a fogva tartás körülményeivel, és megfelelő gondossággal sok éven át képes élni.

A páfrányokról

Jobb, ha fényes, de szétszórt fényben tartjuk a jó vízelvezető rendszerű edényben. A víz páfrányának a talaj felső rétegének kell száradnia. De ne kerüljön víz a gyökerekre. A trágyázáshoz két héttel egyszer használjon páfránykezelés komplex ásványokat a páfránynövényekhez. Asplenium Ez a páfrányfaj is évelő, és az egész világon ismert.

A rizóma kicsi, de kúszó.

izomfájdalom az alkar ízületeiben 1st mtp joint osteoarthritis

A növény felszíni része cm-rel növekszik, a levelek szokatlan szerkezetűek, esetenként egyenesek, simaak, bordázottak. A páfrány telített sötétzöld színű bokrot termel. A növekvő asplenium meglehetősen egyszerű, könnyen karbantartható és nem környezetbarát. A legjobb, ha az asleniumot könnyű részleges árnyalatban tartjuk, naponta hidratálva egy permetezővel. Többször havonta páfránykezelés, mert ezt a páfrányt nagyon könnyű túladagolni.

Mutatjuk a trükköt: Így lesz szép mindig a lakásban a páfrány

A vadon élő szokatlan növény növekszik a fák ágain vagy törzsén, és hatalmas méreteket érhet el. Otthoni kertészetben nagyon ritka, kivéve az egzotikus növények gyűjtőit.

az interfalangeális ízületek fájnak novocainnal történő ízületi fájdalom receptje

A platiceriumot egy páfránykezelés kéregen termesztik, néha függő kosarak páfránykezelés. A növény széles és hosszú, legfeljebb egy méteres, egy kéregből növekvő levelek. A levelek élénkzöld színű, szarvas szarvakra emlékeztető formája.

Ennek a páfránynak a levelei kétféleképpen oszlanak meg: az egyik fajta levél táplálja a növényt, leveleket, nedvességet és rovarokat gyűjt az eredeti zsebekbe, amelyek később bomlanak, és így táplálják páfránykezelés növényt.

A második fajta levelek egyre nagyobbak a szépségért. Sokkal szélesebbek, hosszabbak, mint egy méter. Kényelmesen platicerium lesz az északkeleti oldalon, fényes, de szétszórt fény. Mivel a páfrány a kéregben növekszik, öntözés helyett vízbe merítheti.

Az ősz végéig felmelegedő melegítéssel a páfrányok komplex műtrágya koncentrációjának fele táplálható. Több sor Ez a páfrányfaj az egyik legszebb növény. Kis, de sűrű rizóma van. A levelek enyhén íveltek, telített zöld színűek, sűrűek és fényesen ragyognak a napfényben. A hajtások gyönyörű tollakhoz hasonlítanak, amelyek a végéig jól élesednek. A többsoros 70 cm-es magasságig növekszik, és meglehetősen sűrű cserje.

A növény nagyon kedveli a nedvességet, és a tűlevelű erdőkben, valamint a folyók és tavak partjainál.

Páfrányok otthonunkban

Leggyakrabban mnogoryadorny ültetett üvegházak és alpesi csúszdák. Otthoni tartalom esetén is alkalmas. Ennek a páfránynak páfránykezelés növekvő kiemelése a nedvesség folyamatos fenntartása a potban. Más fajtákhoz hasonlóan közvetett napfényt is igényel. A nyári hőmérséklet 16 és 24 ° C között van. A többsoros másik jellemzője a megnövekedett fagyállóság.

Madárfészek páfrány (Asplenium nidus)

Az aktív növekedés időszakában bőséges öntözésre páfránykezelés szükség, de a tél megjelenésével megnedvesítheti a talaj száradását. A páfrány naponta egyszer táplálható hígított ásványi páfránykezelés. Pelleya Pelley, vagy, ahogy azt is hívják, nyomógomb-páfrány a vadon, megtalálható Amerikában. Hazai növényként a pellet ritka, mivel tévesen tekintik nagyon szeszélyes növénynek. Az elágazó ágak hossza több mint fél méter.

A magasság azonban nem nő 25 cm felett, a levelek kicsik, kerekek, a szőrszál középpontjához kapcsolódnak. Ellentétben a pletykákkal, a pelletek meglehetősen egyszerűek.

Más páfrányfajtáktól eltérően száraz környezetben lehet. A Pelleya megfelelően tolerálja a száraz éghajlatot, de ritkán permetezhet nem hideg vízzel, amelyre nagyon jól reagál. Nyáron és tavasszal új levelek nőnek, a régiok pedig páfránykezelés. Amikor az otthoni karbantartás diffúz fénygel illeszkedik a szoba keleti oldalához. Nyáron tartsa a hőmérsékletet ° C-on, télen pedig ° C-on.

Öntözéskor páfránykezelés, hogy a talaj kicsit kiszáradjon és elkerülje a vizet, és a fagyos szezonban hetente egyszer csökkentse az öntözést.

Facebook csoport! A csicsóka helianthus tuberosus bármennyire is meglepő, de a napraforgók családjába tartozik, méghozzá az évelő növények közé.

A növényt havonta egyszer hígított szerves trágyákkal adagoljuk. Az egész világon megtalálható mind a vadonban, mind az otthonban. Úgy néz ki, mint egy kis, tiszta, kis méretű, különböző formájú és méretű leveleket.

Világos zöld színben, vékony, fehér csíkokkal vannak festve.